Bytové zariadenie, Gastronomické zariadenie - 24 února 2020

Chlazení v cukrárnách a restauracích

V každém gastronomickém zařízení se setkáváme s potravinami, které je potřeba chladit nebo mrazit. Pro tyto případy je nutné mít připraveny nějaké boxy na vložení těchto teplo citlivých potravin. Můžeme na to použít třeba chladící skříň nebo jiné spotřebiče, které jsou k tomu určené. Chladící skříně jsou vesměs lednice ve tvaru obyčejné skříně. Dají se s nimi jednoduše splést. Proto není radno je mít v kuchyni neoznačené. Pro případ možné záměny. Jejich funkcí je hlavně uchovávat potraviny stále vychlazené. Chladící skříně se používají spíše v menších prostorách, kam by se obyčejná kombinovaná lednice prostě nevešla. Mohou být také implementovány třeba do barového pultu na chlazení lahví alkoholu. 

Dalším známým chladícím zařízením spíše pro cukrárny je chladící vitrína.

Ta může mít opravdu hodně podob. Je to buď obyčejná prosklená skříň anebo může být různě tvarovaná a esteticky zdobená. Její účel je spíše výstavní. Chladící vitrína je zařízení, které je prosklené a obsahuje sadu polic, na které ser dají jednotlivé produkty před prodejem. Zákazník si pak z nich vybírá ten pravý pro něj. Daný produkt je pak přímo z vitríny podán na talíř nebo zabalen pro zákazníka. Mají výhodu v tom, že zákazník přesně vidí, co kupuje. Nemůže se tedy stát, že by zboží bylo reklamováno pro nevzhlednost nebo pro špatnou chuť. Případně nemůže dojít k jeho záměně. Hlavním účelem je předvést cukrárnu v tom nejlepším možném světle. Pokud do ní dáme ty nejhezčí a lahodně vypadající produkty, zákazníci je jistě budou kupovat a nejen ty. Budou se rádi vracet i pro jiné lahůdky.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright 2024 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress